/ Provocări contemporane / Bucuria și dulceața Raiului

Bucuria și dulceața Raiului

Bucuria și dulceața RaiuluiSufletele triste, care sunt chinuite cu diverse boli psihice, când Îl găsesc pe Hristos, simt ca și cum ar fi deja vindecate. Vine bucuria și dulceața Raiului înăuntrul lor.

Una singură este porunca: să avem înăuntrul nostru pe Hristos! Și este o poruncă a lui Hristos să ne rugăm neîncetat, pentru a ne da pe Duhul Sfânt.

În zilele noastre omenirea nu este cea care își are originea de la Adam, ci de la Hristos. Hristos ne naște propriu-zis în cristelniță prin Taina Botezului. Duhovnicește, cu alte cuvinte, suntem născuți din Hristos.

Este greșit să vânăm pe dușmanul nostru, pe diavolul, încă și suferințele noastre, păcatele noastre. Toate acestea se ofilesc și aproape devin inexistente dacă avem înăuntru nostru pe Hristos.

Bucuria și dulceața RaiuluiFericite sunt sufletele acelea care, deși sunt chinuite cu stări psihopatologice, se predau cu totul lui Hristos. Și așa, se tămăduiesc nu doar din stările acestea dureroase, dar își tămăduiesc astfel și sufletul.

Nu trebuie să se întristeze cineva pentru toate câte i se întâmplă, ci pe toate să le vadă sub pronia lui Dumnezeu și să se liniștească.

De multe ori talentele înnăscute fură sufletul de la Hristos. Exact la fel cum se întâmplă cu gogoașa de mătase unde este ascuns viermele. Și atunci, poți să fii creștin, dar să nu ai nici o legătură cu Hristos.

 

Pr. Simeon Kraiopoulos

Sf. Mănăstire „Nașterea Maicii Domnului” Panorama-Tesalonic

Traducere din lb. greacă – Elisei Roncea

Bucuria și dulceața Raiului

Comments are disabled