/ Provocări contemporane / „Am primit parcă mai multe daruri decât pot duce de la Sfânta Parascheva!”

„Am primit parcă mai multe daruri decât pot duce de la Sfânta Parascheva!”

„Am primit parcă mai multe daruri decât pot duce de la Sfânta Parascheva!”M-am născut într-o familie de ţărani. Încă de mică am avut pro­bleme de sănătate, accidente, operaţii, însă am supravieţuit.

La 20 de ani m-am căsătorit, dar am doi copii cu handicap gradul I. Fiica are handicap sever, este dependentă de mine, totuşi e lumina ochilor mei. Şi băiatul a avut un accident. I s-a fracturat coloana ver­tebrală. Pentru ei vin des în Iaşi la tratament, trec mereu pe la racla Sfintei Parascheva să-i mulţumesc pentru răbdare şi putere şi să o rog pentru sănătate. Am suferit şi eu o operaţie dificilă, urmată de o infecţie care putea duce la septicemie, iar pentru rugăciunile Sfintei, Dumnezeu m-a salvat. Deși îmi duc cu greu existenţa, sunt adesea fericită că pot să-i ajut pe alţii mai necăjiţi decât mine, fără să aştept răsplată. Adesea din puţinul meu dăruiesc şi altora, considerând că omul trebuie să se mulţumească şi cu mai puţin, aşa cum mă mulţumesc şi eu stând de 20 de ani într-o cameră de cămin, după ce am fost înşelată şi mi s-a răpit apartamentul, rămânând pe drumuri.

Cu ajutorul credinţei am trecut prin foarte multe necazuri, dar sunt dăruită cu răbdare, îi iert pe toţi, îi iubesc, nu simt durerea, ci nevoia de a ajuta pe alţii. (Mariana, Botoşani)

(Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor, Editura Doxologia, 2011)

Sursa: doxologia.ro

„Am primit parcă mai multe daruri decât pot duce de la Sfânta Parascheva!”

Comments are disabled

Comments are closed.