/ Sfinţi şi Cuvioşi / Sfânta Bridgit, o vindecare și o întâlnire față în față cu diavolul

Sfânta Bridgit, o vindecare și o întâlnire față în față cu diavolul

Sfânta Bridgit, o vindecare și o întâlnire față în față cu diavolulCând faima Sfintei Bridgit ajunsese până la Tethbae (fostă regiune a Irlandei din Evul Mediu), trăia atunci în acele locuri o fecioară evlavioasă care-i trimisese un mesaj Sfintei Bridgit cerându-i să o viziteze pentru a-i vorbi. Acea fecioară se numea Brig și era fiica lui Coimloch. Când Sfânta a ajuns în acele locuri, acea fecioară i-a spălat picioarele. Era acolo și o femeie credincioasă care era bolnavă în acea vreme. În timp ce Brig spăla picioarele Sfintei Bridgit, această bolnavă, aflându-se în acea casă, a trimis o fată să ia puțină apă din ligheanul în care-i erau spălate picioarele Sfintei. Aducându-i apa, acea femeie și-a spălat fața cu ea și s-a vindecat îndată.

Când au fost așezate farfuriile în fața lor, Sfânta Bridgit a început să privească foarte atent farfuria din fața ei. Atunci Brig i-a spus:

‒ De ce privești cu așa atenție farfuria ta?

‒ Văd pe satana șezând deasupra farfuriei din fața mea, a spus Sfânta Bridgit.

‒ Dacă este posibil, spuse Brig, aș vrea să-l văd.

‒ Este într-adevăr posibil, însă întâi să faci semnul Sfintei Cruci pe ochii tăi, pentru că cine vede pe diavol și nu și-a făcut mai întâi semnul Sfintei Cruci va înnebuni.

Atunci Brig a făcut așa cum îi spusese Sfânta și îndată l-a văzut pe demon. Arătarea lui i s-a părut foarte urâtă. Atunci Brig a vrut să știe de ce demonul se arătase acolo. Întrebându-l Sfânta Bridgit de ce venise, acela i-a răspuns:

‒ Nu am venit ca să te deranjez pe tine, Bridgit. Locuiesc aici mereu împreună cu o femeie anume, a cărei mare lene mi-a dat un teritoriu de locuit.

Atunci Brig a spus:

‒ Să o aducem aici!

Când respectiva femeie a venit, Brig a spus:

‒ Însemnați-i ochii cu semnul Sfintei Cruci pentru a putea să-l vadă pe acela căruia i-a permis să locuiască aici.

Imediat ce au însemnat-o cu semnul Sfintei Cruci, a întâlnit față către față fiara cea înspăimântătoare. Sfânta Bridgit i-a spus femeii respective, care era acum îngrozită și tremura:

‒ Acum vezi pe acesta ce te-a însoțit pentru mulți ani și pentru multe perioade.

‒ Fă ca să nu mai poată intra acest demon în casă din nou, a rugat-o tânăra Brig pe Sfânta Bridgit.

‒ Nu va reintra în această casă, spuse Sfânta, până în ziua Judecății!

Au stat atunci la masă și I-au mulțumit lui Dumnezeu.

Trad. din lb. greacă: Elisei RONCEA

Sursa: doxologia.ro

Sfânta Bridgit, o vindecare și o întâlnire față în față cu diavolul

Comments are disabled