/ Material audiovizual - Audio Video / Biserica şi moaştele Sf. M. Mc. Dimitrie din Tesalonic. Video

Biserica şi moaştele Sf. M. Mc. Dimitrie din Tesalonic. Video

 

 

 

 

Biserica şi moaştele Sf. M. Mc. Dimitrie din Tesalonic. Video

Ziua de 26 octombrie a fiecărui an este închinată Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de mir. Biserica sa din Tesalonic, Grecia, reprezintă epicentrul comemorării sale, cu atât mai mult cu cât îi adăposteşte sfintele moaşte – izvor de binecuvântare pentru toţi.

Materialul de mai jos constituie o mărturie recentă a ceea ce vede un pelerin atunci când poposeşte în acest lăcaş de cult. În cazul de faţă, pelerinul este P.C. Pr. prof. Jan Zozulak din Slovacia, un apropiat colaborator al „Multilingual Orthodoxy” (a se vedea pagina în limba slovacă http://www.pravoslavnekrestanstvo.sk/).

Sfinţenia locului, arhitectura deosebită, din secolul V, picturile şi mozaicurile, care se mai păstrează în ciuda vicisitudinilor vremii, constituie elemente importante care fac din biserica respectivă un centru de atracţie pentru pelerini veniţi din toate colţurile lumii.

Informaţii suplimentare vizavi de biserică şi moaştele Sfântului Dimitrie pot fi găsite într-un material postat de noi în anul 2013. Este vorba despre un interviu cu actualul Mitropolit Ioannis Tasias de Langada, Grecia. Materialul se găseşte la adresa https://www.comuniuneortodoxa.org/sfinti-si-cuviosi-marturii/marturii-despre-sf-m-mc-dimitrie-izvoratorul-de-mir/.

Urăm tuturor celor care îşi serbează numele să fie permanent sub ocrotirea acestui mare sfânt protector al creştinătăţii.

 

Comuniune Ortodoxă.ro

Biserica şi moaştele Sf. M. Mc. Dimitrie din Tesalonic. Video

Comments are disabled