/ Sfinţi şi Cuvioşi / Sfântul Arhanghel Mihail i se arată unui tată care cerea vindecarea copilului său

Sfântul Arhanghel Mihail i se arată unui tată care cerea vindecarea copilului său

Sfântul Arhanghel Mihail i se arată unui tată care cerea vindecarea copilului săuÎn mai 2008, un funcționar de stat foarte evlavios a venit să se închine icoanei Maicii Domnului Varnakova, împreună cu soția lui. Pe durata conversației noastre, a făcut referire și la harul Sfântului Arhanghel Mihail și la neuitatele întâmplări când a primit ajutorul său nemijlocit. În acest sens a zis:

„Pentru că băiețelul meu avea o problemă serioasă de sănătate, am hotărât să merg să mă închin Sfântului Arhanghel Mihail de la Mantamados, Mitilini, și să cer mijlocirile lui pentru vindecarea copilului meu. Într-adevăr, am ajuns la mănăstire unde mulți creștini așteptau la rând pentru a putea să se închine. Când însă m-am aflat în fața tămăduitoarei sale icoane, din păcate, nu am putut să mă rog cum aș fi vrut. Și de vreme ce mă îndepărtam de icoană, i-am spus Arhanghelului în gând: Arhanghelul meu, ce bine ar fi fost dacă mi-ai fi făcut bucuria de a te vedea viu. Atunci cred că aș fi putut să-ți spun tot ce aveam pe suflet!”.

Îndrăzneală? Credință? Ambele au fost. Iar bunătatea Arhanghelului a încuviințat slăbiciunea omenească. Și a continuat creștinul respectiv:

„De vreme ce mă depărtasem câțiva metri de icoană, am simțit o atracție irezistibilă de a mă întoarce din nou către aceasta. Într-adevăr, m-am întors, ținându-mi copilașul bolnav în brațe. Și ce să văd! Între mine și icoană stătea Sfântul Arhanghel Mihail întru totul viu! Purta haine albe, ca și cum ar fi fost făcut din lumină. Fața lui avea o frumusețe dumnezeiască și avea un zâmbet de simpatie și de atitudine prietenească. Pletele lui erau ondulate și îi cădeau până pe umeri. Am înghețat în această poziție. Tremuram și lacrimile curgeau șuvoi din ochii mei. Pentru un moment a devenit nevăzut de ochii noștri iubitul meu Arhanghel. Atunci mi-am revenit și m-am îndepărtat în tăcere, în timp ce alți închinători credeau că pur și simplu am fost copleșit de pelerinajul făcut.

Această experiență minunată pe care iubirea lui Dumnezeu mi-a îngăduit să o trăiesc m-a umplut de bucurie și a constituit o etapă importantă în viața mea. De atunci simt mai puternic credința, dar mă simt și mai umil pentru îngăduința pe care Arhanghelul a arătat-o neputinței mele omenești.

Copilul meu, în cele din urmă, s-a tămăduit și, mai mult, în nenumărate împrejurări grele din viața mea Arhanghelul Mihail mi-a fost ocrotitor și ajutător mie, celui mai mic dintre oameni. Mare este harul Sfântului Mihail!”.

sursa: doxologia.ro

Sfântul Arhanghel Mihail i se arată unui tată care cerea vindecarea copilului său

Comments are disabled