/ Viaţa liturgică / Monahul neadormit și cele 100 Sfinte Liturghii pe zi în Sfântul Munte

Monahul neadormit și cele 100 Sfinte Liturghii pe zi în Sfântul Munte

Monahul neadormit și cele 100 Sfinte Liturghii pe zi în Sfântul MunteIn fiecare seară, în fiecare mănăstire din Sfântul Munte cel puțin un monah rămâne în priveghere de toată noaptea, rugându-se pentru toți care nu pot să vegheze.

Sfântul Munte este un loc unde de 1000 de ani și mai mult se săvârșesc cel puțin 100 Sfinte Liturghii în fiecare zi.

În cele din urmă, Sfântul Munte, Grădina Maicii Domnului, este o candelă nestinsă, o rugăciune continuă către Domnul pentru întreaga lume. În această seară, câți dintre noi putem, să spunem o rugăciune pentru toți acești oameni, mai ales pentru cei neadormiți, care se roagă pentru toți care au nevoie.

Din inimă spun: „Doamne Iisuse Hristoase, Atotputernice și Dumnezeul nostru Cel Înviat, ai grijă, ocrotește-i, întărește-i, luminează-i și umple-i de har pe robii Tăi aceștia, monahii Sfântului Munte, ai locului acesta binecuvântat pe care l-ai consacrat Maicii Tale și ajută pe toți care au nevoie în această seară: pe bolnavii din spitale și mai ales pe cei care se află în terapie intensivă, pe cei întemnițați, pe oamenii singuratici, pe cei fără loc de muncă, pe orfani, pe văduve, pe cei fără adăpost, pe ostașii țării noastre. Doamne Iisuse Hristoase, miluiește pe robii Tăi”.

sursa: doxologia.ro

Monahul neadormit și cele 100 Sfinte Liturghii pe zi în Sfântul Munte

Comments are disabled